Aktuális

Karácsony Gergely nekik is ingyenes BKV-t ígér

Budapest új főpolgármestere a budapesti 14 év alatti gyerekek után újabb fővárosi csoportot jelölt meg, akiknek nem kell majd fizetniük a közösségi közlekedést.

Karácsony Gergely pénteken a Független Szakszervezetek Európai Szövetsége és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közös rendezvényén jelentette be, hogy javítani kell a Budapesten élő közszolgák bérezését és munkakörülményeit – írta meg a 444.

Mivel Karácsony Gergely szerint a főváros cégei „fuldokolnak a munkaerőhiánytól”, ez veszélyezteti a budapesti közösségi közlekedést és a hulladékszállítást is. Ezért úgy látja,  bérfelzárkóztatási programot kell indítani. A főpolgármester mindezek mellett azt is megígérte, hogy megtiltják a „rabszolgatörvény” alkalmazását a Fővárosi Önkormányzatban és a fővárosi cégeknél, a regisztrált álláskeresőknek pedig ingyenessé teszik a közösségi közlekedést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top