Aktuális

Négy magyar egyetem is bekerült Európa legjobbjai közé

A Semmelweis egyetem mellett a Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem és az ELTE is ott van a THE listáján. A kutatásban 18 ország 125 ezer diákját kérdezték meg.

Négy magyar egyetem is bekerült a Times Higher Education (THE) tematikus felsőoktatási rangsorába – írja az Eduline. A THE felmérésében 18 ország 125 ezer diákja vett részt, akiket többek között az egyetemek oktatási és tanulási lehetőségeiről, illetve az egyetemi légkörről faggattak a készítők.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az összesített magyar oktatási részrangsorban a Semmelweis egyetem a 41., a Szent István Egyetem a 126-150., a Debreceni Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedig a 151-200. helyre került.

A rangsor összeállítói a hallgatói elkötelezettség mellett a diákok eredményeit, az intézmények sokféleségét, az egyetemek hatékonyságát és a tanításhoz szükséges forrásokat is vizsgálták.

A listát a brit egyetemek vezetik. Az első az Oxfordi Egyetem, a második helyen Cambridge áll, a harmadik pedig a spanyol Navarra Egyetem lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top