Aktuális

13 ezerre büntették, mert lehúzódott a buszsávba, hogy elengedje a mentőt

Szabályosan közlekedett a sofőr, aki elengedte a szirénázó mentőautót, ám a kafkai bürokrácia útvesztőiben úgy tűnik, van olyan eset, amikor pénzbírság jár az odafigyelésért.

Éppen a városba tartott a 37 éves cardiffi sofőr, Mark Richards, amikor észrevette, hogy nagy sebességgel jön mögötte egy mentő. A férfi erre lehúzódott a buszsávba, hogy elengedje a szirénázó autót, majd néhány nap múlva ezért 35 fontos bírságot kapott

Mark Richards elmondta, mivel a mögötte haladó autó a buszsávba tért le, neki sem volt más választása, különben mindkét sávot elzárták volna a mentő elől. Amint a mentő elment mellette, azonnal visszatért a rendes forgalmi sávba, és folytatta útját.

A bírságot minden bizonnyal azért szabták ki, mert a kültéri kamera olyan fotót készített, amin nem látszik a mentő. Mark Richards úgy döntött, hogy előbb befizeti a bírságot, majd később fellebbez a büntetés ellen, mivel kiderült, hogy videó is készült a jelenetről. A sofőrnek lett volna ugyan lehetősége panasszal élni a történtek miatt, a városi tanács szerint már nem tud élni fellebbezés jogával, mivel befizette a kiszabott bírságot.

A jelenetről készült néhány másodperces videót itt nézheted meg:

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top