nlc.hu
Aktuális

Videó: majdnem elsodort egy biciklist a troli

Majdnem elsodorta a troli a szabályosan közlekedő biciklist – hajmeresztő videó

Centiken múlott a baleset.
biciklis

Majdnem elsodort a trolibusz egy szabályosan közlekedő kerékpárost Budapesten. A biciklis az RTL Híradónak felidézte a történteket. Veres Tamás elmondása szerint éppen a Fogarasi úton tekert, és mivel tábla nem engedélyezte, nem hajtott be a buszsávba. Ekkor érkezett meg hátulról dudálva a megállóhoz közelítő troli, ami úgy előzte meg, hogy kis híján elsodorta őt, centikre hajtott el mellette. A biciklisnek – aki nagyon megijedt, mert azt hitte, hogy neki fog csapódni a troli – szerencsére az ijedtségen kívül nem esett baja. “Nagyon felbosszantott, hogy ilyen szinten veszélybe sodort engem a buszsofőr” – jelentette ki az esetről. 

A kerékpáros azt nyilatkozta, hogy évek óta ezen az útvonalon jár munkába, de még egyszer sem sodorták ilyen veszélyes helyzetbe. “Elég hosszú ideje járom ezt az utat, de ez volt az első ilyen nagyon-nagyon kirívó eset. Szoktak ledudálni nyilván, hogy miért megyek be az autók közé, az nem szokott érdekelni, csak ez a veszélybe sodrás, ami volt, az első. Már 4 éve csinálom ezt, azóta erre járok” – mesélte Veres Tamás, aki az esetről fejkamerájával felvételt is készített. 

Az RTL Híradó által megszólaltatott szakértő, Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató szerint a buszosnak el kellett volna engednie a kerékpárost.

A trolivezető ellen egyelőre nem indult vizsgálat, mert a BKV-nál még nem tudták azonosítani a sofőrt. Azt írták az RTL Híradónak, hogy mivel a videón nem látszik a troli pályaszáma és a pontos időpont, így egyelőre nem tudnak belső vizsgálatot indítani.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top