Aktuális

Újra rácsok mögött Marian Cozma egyik gyilkosa, Sztojka Iván

Korábban szabadult a börtönből, nem maradt kint sokáig.

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást a 37 éves Sz. I. enyingi lakos ellen – írja a Police.hu.

A 24.hu kiderítette, hogy az Sz. I. Sztojka Ivánt takarja, akit a sportoló Marian Cozma meggyilkolása miatt ítéltek el. A Cozma-ügy harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését, így feltételesen szabadult.

(Fotó: Police.hu)

Nem sokáig volt a rácsokon kívül, most újra lecsukták. Sztojka ugyanis 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte.

Sztojka rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak neki.

A bíróság november 15-én elrendelte letartóztatását.

Kiemelt kép: Police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top