Aktuális

Nagyon kell a vér az ünnepekre

A véradással felbecsülhetetlen ajándékot adhatunk azoknak, akik a kórházban töltik az ünnepeket.

Az ünnepi időszak legtöbbünknek finom sütemények sütését, a karácsonyfa díszítését és a szeretteink körében töltött meghitt órákat jelenti. Vannak viszont olyan társaink is, akiknek mindez elérhetetlen érték, hiszen ők ilyenkor is a gyógyulásukra várnak a kórházakban.

Tegyük számukra is emlékezetessé a karácsonyi időszakot, véradásunkkal segítsük gyógyulásukat, hogy ők is mihamarabb a szeretteik körében lehessenek. Ajándékozz életet! Adj vért! 

Ezért a decemberi ünnepek előtt, között és után a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt.

A véradás az idei, hatnapos karácsonyi időszakban különösen fontos, hiszen a legrövidebb lejáratú vérkészítmények felhasználhatósága öt nap. 

  • A megyeszékhelyeken és Budapesten található intézmények december 23-án, 27-én, 30-án és 31-én is nyitva tartanak, valamint a Magyar Vöröskereszt is rendkívüli véradást szervez december 30-án a budapesti székházában.
  • Akik december 13-23. között az állandó helyszínek valamelyikén vagy kitelepült véradáson adnak vért, azokat egy csomag finom szaloncukorral ajándékozzák meg.
  • Akik december 27-én, 30-án vagy 31-én mennek vért adni, azokat szerencsehozó lencsével várják. (Az akció a készlet erejéig tart.)

Megjelent az Országos Vérellátó Szolgálat karácsonyi kampányfilmje is, amely a véradás fontosságára hívja fel a figyelmet:

(Kiemelt kép: Istockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top