Aktuális

Greta címen dokumentumfilmet készítenek a világhírű klímaaktivistáról

Dokumentumfilmet készít a Hulu Greta Thunberg környezetvédő aktivistáról, írja a Deadline nyomán az Index. A Disney tulajdonában álló cég filmjét Nathan Grossman rendezi, a címe nemes egyszerűséggel Greta lesz. Grossman korábban többek között Zlatan Ibrahimovic focistáról és Stieg Larssonról, A tetovált lány írójáról szóló dokumentumfilmeken dolgozott. 

Fotó: Getty Images

A 16 éves, Asperger-szindrómás svéd iskolás lány, Greta Thunberg mára a világ legismertebb környezetvédő aktivistája, aki milliós mozgalom élén leckézteti a klímaválságról a döntéshozókat. Néhány hete az Év embere titulust is megkapta – a Times magazin 1927 óta először adta ilyen fiatal embernek a megtiszteltetést. Greta Thunberg leginkább arról vált világszerte ismertté, hogy harcias beszédeiben a világ vezetőitől azt követeli, tegyenek többet a globális felmelegedés megakadályozásáért. Emellett a 16 éves aktivista rengeteg iskolát inspirált már arra, hogy tegyenek a klímaváltozás ellen. A titulus az indoklás szerint azért járt neki, mert az ifjúsági klímamozgalom arca képes volt nagy tömegeket is megmozgatni tüntetéseivel és konferenciáival az elmúlt másfél évben. 

A dokumentumfilm rendezője lényegében a kezdetektől követte a lány útját, vagyis a filmben nemcsak a már világhírű Gretát látjuk, hanem az első klímasztrájkokat is – írta a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top