Aktuális

Átépítik a legendás éttermet, 13 dolgozót már elbocsátottak

Még nem lehet tudni, mikor nyit ki újra a híres Mátyás Pince.

Átépítési munkálatok miatt átmenetileg nem üzemel a budapesti Mátyás Pince Étterem, írta meg az IndexBibók Győző, a Mátyás Pince Új Ízei Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, hogy 13 munkavállalónak megszüntették a munkaviszonyát, azonban hozzátette, hogy remélik, a megújult étteremben újra együtt dolgozhatnak majd a most elbocsátott dolgozókkal.

A Mátyás Pince Étterem bejárata a főváros V. kerületében, a Március 15. téren (Fotó: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba)

A legendás Mátyás Pincét Borostyánkői Baldauf Mátyás és felesége, Antunovics Terézia alapította az igazi nagyvárossá fejlesztett, századfordulós Budapesten 1904-ben. Az egykori Eskü téren, ma az Erzsébet híd pesti hídfőjénél álló, eredetileg bor- és sörházként funkcionáló vendéglátóhelyet többször is átépítették, bővítették. 

Azt, hogy az egykor külföldi sztárokat, politikusokat és a hazai művészvilág színe-javát is gyakran fogadó étterem mikor nyithat ki újra, és a történelmi hangulatú belső teret hogyan érintik az átalakítások, egyelőre nem tudni. A menedzsment mindössze annyit közölt, hogy a Mátyás Pince tulajdonosa és üzemeltetője mindent elkövet, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljenek a munkálatok, és mihamarabb újra fogadhassák a vendégeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top