Aktuális

Koronavírus: a magyar Nokiánál is bevezették a karantént

A Kínában járt dolgozókat home office-ra utasították.

Az Index értesülései szerint a Nokia is egyhetes otthoni munkavégzésre utasította a Kínában járt dolgozóit. A lépést a koronavírus globális terjedése miatt hozta meg a cég. A vírussal megbetegedettek ugyanis napokig  lehetnek tünetmentesek, de eközben is át tudják adni a fertőzést másoknak. A WHO szerint egyébként 2-10 napos a vírus lappangási ideje, írta meg a lap. 

NOKIA felirat a Nokia Solutions and Networks Kft. épületének tetején a VIII. kerületben, a Bókay János u. 36-42-ben. MTVA / Bizományosi: Róka László

Azóta frissítették a cikket, és a cég megerősítette az intézkedést, bár a vállalat inkább egészséges óvintézkedésnek, mintsem karanténnak tartja. 

Ahogy azt mi is megírtuk, a kínai koronavírus miatt megelőző intézkedéseket vezetnek be a Samsung Gödön működő akkumulátorgyárában is. A cég a múlt hét közepén felvette a kapcsolatot az ÁNTSZ járványügyi részlegével. Jelenleg nincs kötelezően előírt intézkedés, ám a Samsung SDI minden tőle telhetőt bevezetett a megelőzés érdekében.

A koronavírus miatt lefújták a budapesti Kínai Tavaszünnep kulturális fesztivált, amelyet a február elején rendeztek volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top