Aktuális

A kínai két tannyelvű suliban szülő igazolhatja a hiányzást, javasolt a maszk viselése

Mindent megtesznek a koronavírus megelőzésére.

Tanítási szünet volt A Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban a kínai holdújév ünnep miatt, ezért sok kínai tanulónál járhattak vendégek, és haza is utazhattak az ünnepekre. Ezért a szülők és tanárok intézkedéseket vezettek be a koronavírus terjedésének megelőzésére – írja az Index.

A XV. kerületi iskolába 109 kínai és más anyanyelvű, 394 magyar anyanyelvű diák jár, az 55 fős tantestületben 17 kínai anyanyelvű tanár dolgozik, 13 vendégtanárt a Kínai Népköztársaság delegál a kínai mint idegen nyelv, és a kínai művészet tanítására.

A szülők és tanárok arra a döntésre jutottak, hogy lesz tanítás, de, ha egy szülő úgy dönt, hogy gyermekét nem engedi az iskolába, a hiányzást maga is igazolhatja.

Az Index szerint az iskolát teljesen átfertőtlenítették, a szappanok helyére folyékony szappanadagolók kerültek, és nem lehet a közös törülközőket használni, minden gyereknek fertőtlenítő kendőt kell bevinnie magával.

A gyerekek szüleinek be kell jelenteniük, ha vendégeket fogadtak Kínából, és javasolták az iskolában a maszk viselését is, továbbá arra kérték a gyerekeket, ne kínálgassák egymást a bevitt ételeikkel.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top