Aktuális

Szexuális zaklatással vádolják a Victoria’s Secret volt kreatív igazgatóját

Harminc tanú, köztük szupermodellek vádolják szexuális zaklatással a volt kreatív igazgatót.

Az Egyesült Államokban már bíróság előtt van a Victoria’s Secret, illetve a divatcéget birtokló L Brands korábbi vezetője ellen indított eljárás, amelyben a 30 tanú között szupermodellek vallomásai is erősítik a vádakat – írja a Blikk. A bírósági dokumentumok alapján Ed Razek (71) nemcsak jelen volt a zárt ajtós próbáknál és fotózásoknál, hanem puszilgatni próbált bizonyos modelleket, de azt is elvárta, hogy a lengén öltözött szépségek az ölébe üljenek – lehetőség szerint ruha nélkül.

Gisele Bundchen és Ed Razek, (Photo by Lawrence Lucier/FilmMagic – Getty Images)

Egy vádlója, a 23 éves Bella Hadid szerint a 35 év után tavaly augusztusban visszavonult igazgató megjegyzéseket tett a mellére, és arra biztatta, felejtse el az alsóneműt. Andi Muise, szintén a Victoria’s Secret modellje azt mondta, Razek elhívta egy étterembe, majd a kocsiban megpróbálta megcsókolni, sőt hónapokon át intim leveleket küldözgetett, és a karibi Turks- és Caicos-szigetek egyikén lévő luxusvillájába, valamint New York-i lakásába is meghívta, amit a nő visszautasított.

Ennek aztán következményei lettek: nem válogatták be a 2018-as fehérneműshow angyalai közé, pedig korábban ő volt a szexis bemutató pillangószárnyas sztárja. Az iratokból kitűnik, Razek többször tett arra utaló megjegyzéseket, hogy a modellek sorsa az ő kezében van.  Razek persze mindent tagad.

A Blikk szerint az ügynek magyar szála is lehet, ugyanis Russell James (58), a Victoria’s Secret fotósa etikátlan módon húzhatott hasznot a cég szupermodelljeiből: a divatfotók elkészítése után több modellt is aktra kért, a pikáns képeket pedig több százezer forintos albumokban árulta – ilyen fotó (ha eredeti) a divatcég magyar ászáról, Palvin Barbaráról (26) is kering az interneten.

A Victoria’s Secret zaklatási botrányának szálai egészen Jeffrey Epsteinig, a tavaly öngyilkosságot elkövető amerikai milliárdosig  érnek, akit  pedofíliával és emberkereskedelemmel vádoltak. „Epstein korábban modelleket toborzott a Victoria’s Secret, illetve az L Brands számára és az alapító Leslie Wexnerrel is szoros kapcsolatot ápolt” – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top