Aktuális

Vakvezető kutyája miatt nem engedték be a hálókocsiba a látássérült férfit

A vasúttársaság szerint az utastársak küldték el, a látássérült férfi azonban azt mondja, a kalauz volt.

A látássérült Silviu Roșu január 27-én Bukarestben akart felszállni vakvezető kutyájával, Basillel a Kolozsvárra tartó vonat hálókocsijába, ahová a jegye szólt. A kalauz azonban nem engedte be a hálókocsiba, mondván, hogy a kutyának ott nincs helye – számolt be a foter.ro.

A férfi végül a másodosztályra szállt fel, majd felhívta a 112-es segélyhívót. Ploiești-en felszállt a vonatra egy rendőrnő, aki némi veszekedés árán elérte, hogy Roșu mégis beszállhasson a hálókocsiba.

Silviu Roșu

Silviu Roșu és kutyája, Basil (Forrás: Facebook)

A vasúttársaság közleményében ugyanakkor azt állítja, hogy az utasok nem engedték be a férfit a hálófülkébe, mert zavarta őket a kutyája, a kalauz azonban rendes volt, és keresett neki helyet egy másikban. Roșu azt mondja, az utasok beengedték volna, a kalauz volt az, aki elküldte.

A szabályozás szerint egyébként vakvezető kutya bármilyen tömegközlekedési járművön ingyenesen szállítható, de ha a hálókocsiba is be akarják vinni, ahhoz kell az utastársak beleegyezése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top