Aktuális

MÁV vs. utasok: panaszkodnak, mert Cegléden hagyták őket

Több utas is azt állítja, hogy egy baleset miatt Cegléden hagyta őket a MÁV kedden este. A MÁV azt állítja hogy nem hagyták az utasokat Cegléden.

Kedd este baleset történt az egyik vecsési vasúti átkelőnél, ahol egy autó ragadt a síneken. A sofőr még időben ki tudott szállni, a vonatközlekedés viszont még órákig szünetelt, miután két vonat is belerohant az autóba – derült ki az RTL Klub riportjából. 

Ezek után hatalmas tömeg alakult ki például a Kőbánya-Kispest vasútállomáson, ahol sorban álltak a Szeged irányába tartó emberek. Az utasok más információ híján egymást próbálták tájékoztatni a várható késésekről a közösségi oldalakon. A MÁV ekkor azt közölte, hogy a személyvonatok utasait pótlóbuszokkal szállítják. Ezeket azonban az utasok hiába várták.

Erre a vasutasok azt javasolták az utasoknak, hogy menjenek a Nyugati pályaudvarra, onnan kerülőúton járnak a vonatok Szeged felé. A Nyugatiban egy Cegléd felé menő vonatot ajánlottak nekik, hogy ott majd át tudnak szállni Szeged felé, de Cegléden kiderült, hogy onnan nem megy ilyen vonat.

A riportban megszólaló pórul járt utas például nem azt kifogásolta, hogy baleset történt, és nem jártak a vonatok, ilyesmi időről időre óhatatlanul megtörténik, hanem azt, hogy semmiféle érdemi információt, tájékoztatást nem kaptak a MÁV-tól, illetve amit elmondtak nekik, nem volt igaz. Ahogy azt sem igazán tudják feldolgozni, hogy a MÁV hogyan hagyhatta őket cserben a ceglédi állomáson.

A MÁV mást állít: szerintük internetes felületeiket folyamatosan tájékoztatták az utasokat, és nem hagyták őket Cegléden.

Az említett utas mindenesetre bepereli a MÁV-ot az eset miatt. 

Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top