Aktuális

Tüdőembólia végzett a legendás DJ-vel

Andrew Weatherall mindössze 56 éves volt.

 56 éves korában elhunyt Andrew Weatherall, aki a kilencvenes évek elején az acid house kultúrát bevitte a mainstreambe. Halálhírét a menedzsmentje jelentette be, eszerint a producer, DJ és remixer halálát tüdőembólia okozta: „Kórházban ápolták, de egy vérrög sajnos elérte a szívét. A halála gyors és békés volt” – idézi a 24.hu a közleményt.

Andrew Weatherall (Fotó: Getty Images)

Weatherall a nyolcvanas évek végén kezdte DJ-karrierjét a legendás Danny Rampling londoni klubjában, majd remixekkel vált ismertté, így a New Order, a Happy Mondays és a My Bloody Valentine dalain is dolgozott, írja a lap.

Legismertebb munkája a Primal Scream Screamadelica című lemezéhez kötődik,  Weatherallnak nagy szerepe volt abban, hogy hagyományos szerkezetű rockdalokat alakított át klubokban is lejátszható house-himnuszokká. 

Saját zenéket is készített a Sabres of Paradise és a Two Lone Swordsmen tagjaként, illetve remixeket olyan előadóknak, mint Björk és a Manic Street Preachers, de dolgozott Beth Orton producereként is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top