Aktuális

Hazaengedték a magyar nőt, aki koronavírus gyanújával feküdt a bécsi kórházban

Beáta bécsi otthonában lábadozik, csak légúti fertőzése van.

Negatív lett a koronavírusteszt eredménye annál a magyar nőnél, aki kedd óta fertőzés gyanújával feküdt egy bécsi kórházban.

Miháczi Beáta a Facebookon jelentette be, hogy csak légúti fertőzése van, és már bécsi otthonában lábadozik. A következő 14 napban azonban otthon kell maradnia.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán azt mondta, két magyar betegről tudnak. Egyikük a Diamond Princess luxushajón dolgozott, másikuk egy bécsi kórházban fekszik.

Bár a miniszter nem nevezte meg Miháczi Beátát, az Index több forrásból úgy értesült, hogy ugyanarról a nőről beszélt, akiről most kiderült, hogy nem fertőzött.

Beáta február 10-én utazott haza Olaszországból, pár nappal később pedig sehogy sem akart megszűnni a köhögése. Többször járt orvosnál, kapott antibiotikumot, de hazaküldték, hiába mondta, hogy nincs jól. Kedden aztán elege lett ebből, felhívta a központi számot, ezután küldtek érte mentőt.

(Kiemelt kép: iStock)

Friss hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top