Aktuális

Koronavírus a határon: Erdélyben is felbukkant a kór

Mindkét esetben Olaszországból hurcolhatták be a vírust.

Két újabb koronavírus-fertőzésről számoltak be a romániai egészségügyi hatóságok. Egy 45 éves Máramaros megyei férfit a kolozsvári, egy 38 éves Temes megyei nőt a temesvári járványkórházban kezelnek, írja a 444.hu.

Már Erdélyben is találtak fertőző betegeket / Képünk illusztráció, fotó: Ousa Chea on Unsplash

Már Erdélyben is találtak fertőző betegeket / Képünk illusztráció, fotó: Ousa Chea on Unsplash

Nelu Tataru, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára egy bukaresti sajtótájékoztatón közölte, a Máramaros megyei férfi kedden tért vissza Olaszországnak egy olyan vidékéről, amit az olasz hatóságok nem tartanak fertőzöttnek. Itthon rosszul érezte magát, ezért Máramaros megyében kórházba utalták, onnan légzési elégtelenség miatt szállították át Kolozsvárra. A Temes megyei nő február 17-én járt az olaszországi Bergamóban, ahonnan hazatérve 25-én belázasodott. Csütörtökön ment orvoshoz, és azóta otthon várta a vírusteszt eredményét, amely pozitív lett. Az államtitkár elmondta: a temesvári nő állapota jó, a máramarosi férfi állapota péntekre javult.

Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi államtitkára elmondta, a két érintett megye egészségügyi hatóságai megvizsgálják, hogy a két fertőzött ember kikkel érintkezett az elmúlt napokban, és meghozzák a szükséges intézkedéseket.

Romániában a koronavírust eddig szerda este egy 25 éves Gorj megyei férfinél mutatták ki, de a Transindex azt írja, a legújabb tesztje negatív lett.

Az országban jelenleg 182 személy van karanténban, és 8231 személyt a lakásukban tartanak megfigyelés alatt, de ezek a számok folyamatosan változnak.

Aktuális híreink a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top