Aktuális

Kényszerpihenőre küldi idős professzorait az ELTE a koronavírus miatt

És felfüggesztik a Semmelweis Egyetemmel közös gyógyszerészképzést is, amelyen az iráni diák is tanult.

Kényszerpihenőre küldi a professzorait és az idős oktatóit az Eötvös Loránd Tudományegyetem a koronavírus miatt – olvasható az intézmény csütörtökön kiadott részletes tájékoztatójában, amely az egyetem Járványügyi Operatív Koordináló Testületének rendelkezéseit tartalmazza.

„Felhívjuk az Egyetem Professor Emeritus címmel rendelkező munkatársait, továbbá minden olyan munkatársat, oktatót, akinek a kora vagy egészségi állapota miatt az új koronavírus az általánosnál magasabb kockázatot jelent, hogy tartsa távol magát a közösségi alkalmaktól, így az egyetemi élettől és oktatástól is.”

Képünk illusztráció. Silvio Franzetti professzor webkamera segítségével az interneten keresztül tart órát a Milánói Mûszaki Egyetem egyik üres elõadótermében 2020. március 5-én, miután az új koronavírus járványának terjedése miatt minden oktatási intézmény működését felfüggesztették Olaszországban (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner)

Képünk illusztráció. Silvio Franzetti professzor webkamera segítségével az interneten keresztül tart órát a Milánói Műszaki Egyetem egyik üres előadótermében 2020. március 5-én, miután az új koronavírus járványának terjedése miatt minden oktatási intézmény működését felfüggesztették Olaszországban (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner)

Emellett kéthetes otthoni karanténra kötelezik azokat a hallgatókat, akik

  • az elmúlt 14 napban az új koronavírus járvány közösségi terjedésének helyén jártak (Kína, Dél-Korea, Észak-Olaszország, Irán)
  • vagy olyan személyekkel voltak közvetlen kapcsolatban, akik Kínában, Dél-Koreában, Észak-Olaszországban vagy Iránban jártak a találkozást megelőző két hétben.

Az egyetem arról is döntött, hogy határozatlan időre felfüggesztik a Semmelweis Egyetem angol nyelvű gyógyszerész képzésének ELTE-s óráit. Azt is kérik, hogy aki részt vett ezen a képzésen az utóbbi 14 napban, az két hétig maradjon távol az egyetem épületeitől és rendezvényeitől.

Mint azt korábban megírtuk, az egyik magyarországi fertőzött, egy iráni diák a Semmelweis Egyetemen tanult a gyógyszerész képzésen.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top