Aktuális

Koronavírus: a kormány lefújja a március 15-i központi ünnepséget – frissítve!

Megszületett a döntés a március 15-i rendezvényekről a koronavírus-fertőzés itthoni megjelenésének tükrében.

A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását, és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. 

Résztvevők a Múzeumkertnél 2019. március 15-én - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Résztvevők a Múzeumkertnél 2019. március 15-én – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A közlemény szerint bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak, és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség az ország legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. „Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-e múzeumkerti nagy ünnepséget lemondja” – közölték.

Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek. (MTI)

UPDATE (17:11): Karácsony Gergely főpolgármester is lemondta a városházi ünnepi rendezvényt – ezt a Facebookon jelentette be. „A kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttünk, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt nem tartjuk meg. Nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél. Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül legyűrni a járványveszélyt, és akkor pótolni tudjuk az elmaradt találkozást. De ne feledjétek, a kokárda mindenkié!” – posztolta ki.

UPDATE (17:16): Az ellenzéki pártok is lefújták a saját március 15-i eseményüket.

UPDATE (20:35): Szeged és Székesfehérvár is lemondja a március 15-i ünnepséget.

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top