Egészség

Idős, beteg férfi az ötödik koronavírus-fertőzött magyar hazánkban

Már karanténban van.

A hivatalos kormányzati koronavírus-oldalról derült ki, hogy egy idős, magyar, súlyosan beteg férfi az ötödik koronavírus-fertőzött. A 70 éves férfit jelenleg a Szent László Kórházban ápolják. Valószínűleg a külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.

Fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják, és megkap minden szükséges ellátást.

Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktjának számító felesége is már karanténba került.

A kormányzati koronavírus honlap megjegyzi, hogy a férfi állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről későbbiekben adnak tájékoztatást.

Hírek a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top