Aktuális

Nem lett jó vége: II. világháborús gránátot izzítottak a gázon Vácon

A konyhai tűzhelyen gránát alá gyújtó férfiakról kiderült, hogy nagy lendülettel gyűjtötték a régi lőszereket és a II. világháborús relikviákat.
Robbanás lett abból, hogy azt hitték, a II. világháborús gránát hatástalan

2020. március 7-én, szombat este hatalmas robbanás történt Vácon, egy Vám utcai társasházban. Tűz ugyan nem keletkezett, de az épületet ideiglenesen 108 embernek kellett elhagynia. Ők azóta visszatérhettek az otthonukba – írja a rendőrség hivatalos oldala.

A Police.hu azóta beszámolt a robbanás ügyében történt nyomozás friss fejleményeiről is, miszerint egy harmadik emeleti lakás konyhájában két férfi egy II. világháborús gránátot izzított a gáztűzhelyen. A férfiak, akiket végül könnyű sérüléssel látták el a mentősök, azt gondolták, hogy a gránát hatástalanítva van, miközben mégsem volt az.

A rendőrök, miután átvizsgálták a lakást, a jelentős gyűjtőszenvedéllyel megáldott férfiak lakásában nagy mennyiségben találtak:

  • hatástalanítottnak vélt régi lőszereket
  • harcászati eszközöket
  • fegyvereket
  • II. világháborús relikviákat.

Ezeket most mind tűzszerész-, illetve fegyverszakértő bevonásával vizsgálják. Az már kiderült, hogy a gránátot begyújtó férfiak emléktárgynak vásárolták meg az említett militáns tárgyakat.

Velük szemben robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozás során az is kiderült, hogy a gyanúsítottak a felrobbant II. világháborús gránátot egy kókai férfitől vették, akit a Terrorelhárítási Központ hétfő reggel ért tetten.

Még több robbanástörténet az nlc-n, hogy jobban vigyázzunk magunkra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top