Otthon

A liftben élte túl a brutális eperjesi panelrobbanást egy férfi

Odalett mindene, de örül, hogy megmenekült.

Marek Majoros az eperjesi panelházban lakik, amelyben pénteken történt az iszonyú erejű gázrobbanás. Röviddel azután, hogy beszállt a panelház liftjébe a kilencediken, jött a robbanás. A 45 éves férfi a liftben élte túl a panelházi robbanást – írja a parameter.sk.

Marek Majoros szerencsésen túlélte a katasztrófát (Forrás: Novy Cas – videó)

Elmondása szerint dél körül hazament kikapcsolni a gázt a lakásában a panel körül végzett munkálatok miatt. „Csak 3 percet voltam otthon, aztán újból a lifthez mentem. Bezáródott a liftajtó, egy picit megmozdult a felvonó, és akkor jött a robaj” – mesélte. Ezután kialudtak a fények, csípős füst terjengett mindenhol. Szerencséjére a robbanás nem tett olyan kárt a felvonót tartó acélhuzalokban, hogy az lezuhant volna.

A robbanás azonban olyan erejű volt, hogy a liftajtót is kifeszítette. Marek így jutott ki a már füsttel megtelt folyosóra, ahol legalább egy órát várt a segítségre. Kórházba szállították, mert megsérült a nyaki gerince és az egyik keze. „Odalett a lakásunk, most a feleségem szüleinél lakunk Eperjesen. (…) Örülünk viszont annak, hogy élünk” – jelentette ki.

Kiemelt kép: MTI / EPA / Patrik Minar 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top