Otthon

A második gázrobbanást élte túl egy eperjesi nő

A legalább öt halálos áldozatot követelő gázrobbanás egyik túlélője nem először került életveszélybe.

Mária Lehocká abban a Munkács utcai panelházban lakott a szlovákiai Eperjesen, amelyben pénteken gázrobbanás történt. A 73 éves nőt az egyik helyi középiskolai kollégiumban szállásoltak el a robbanás után, és egyelőre nem tudja, visszatérhet-e valaha a lakásába. Egyedül él, fia Csehországban dolgozik.

„Nagyon nehéz ez most. Éppen kikapcsoltam a számítógépet és meg akartam hallgatni a déli híreket, amikor hatalmas robaj hallatszott. Először azt hittem, hogy egy mentőhelikopter tart valamilyen szerencsétlenséghez, vagy hogy terroristák követtek el valamit” – idézi a Nový Časnak nyilatkozó nőt a Parameter. Miután meghallotta a gyanús hangokat, az idős nő kiment a lakásból, ekkor vette észre a füstöt.

Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy gázrobbanás miatt kigyulladt tizenkét emeletes épületnél Eperjesen 2019. december 6-án (Fotó: MTI / AP / TASR / Frantisek Ivan)

Lehocká nem először került hasonló helyzetbe. 1974 júniusában ugyancsak súlyos tragédia rázta meg Eperjes városát. Akkoriban vezették be a gázt a városba, és egy másik utcában szintén gázrobbanás történt. „Akkor az anyai rokonaim szomszédai haltak meg. Összesen kilencen vesztették életüket. Az ott téglaház volt, de a mostani jóval nagyobb tragédia – fogalmazott Lehocká, aki akkor élt túl először egy gázrobbanást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top