Aktuális

A bíróság hátsó kapuján menekítették ki az állatkínzással vádolt balotaszállási nőt

Az ügyész hat hónap börtönbüntetést javasolt az asszonynak, de a nő ezt nem fogadta el.

A Csongrádi Járásbíróságon ma tartották annak a 69 éves balotaszállási nőnek az előkészítő ülését, aki még tavaly augusztusban egy bálamadzaggal a kocsija mögé kötötte kutyáját, majd kilométereken keresztül vonszolta az állatot, míg az elpusztult.

Az ügyészség állatkínzással vádolja a nyugdíjas asszonyt, aki a nyomozás során végig tagadta a bűncselekmény elkövetését. Épp ezért az előkészítő ülésen az ügyész indítványozta, hogy amennyiben az asszony beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, hat hónapra vonuljon börtönbe.

A nő nem ismerte el a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyalás jogáról sem, ezért a bíróság áprilisban, tanúk meghallgatásával kezdi tárgyalni a büntetőügyet. A nőt egyébként az Index beszámolója szerint szabályosan ki kellett menekíteni a Járásbíróságról, az intézmény előtt ugyanis a meghallgatás előtt, alatt és után is állatvédők tüntettek.

A balotaszállási nő, a fia és a húga végül rendőri kísérettel, a bíróság hátsó udvarán keresztül távozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top