Életmód

Börtönt kértek a tüntetők a kutyáját halálra kínzó balotaszállási nőre

Plüsskutyákkal demonstráltak az állatkínzó ellen.

Több mint 170 civil állatvédő szervezet fejezte ki tiltakozását országszerte 27 helyszínen vasárnap délután a balotaszállási állatkínzás miatt. Mi is megírtuk, hogy egy 68 éves balotaszállási nő nemrégiben a kocsija mögé kötötte, majd élve elásta a kutyáját.

Kiskunhalason is több százan gyűltek össze a járásbíróság Köztársaság utcai épülete előtt, azért demonstrálva, hogy a lehető legszigorúbb büntetést kapja a balotaszállási nő – számolt be a Baon.hu.

A demonstráción plüssfigurákat kötöttek egy autó mögé, amely maga után húzta a játékkutyákat. Majd egyesével levágták az állatfigurákat a madzagokról, és a bíróság elé vonultak.

Szabó Attila, a kecskeméti Argos Állatvédelmi Egyesület elnöke azt reméli, hogy az állatkínzás elkövetőjét nem csak felfüggesztett szabadságvesztésre fogják ítélni. Azt mondta, a tapasztalatok szerint a feljelentések jelentős része el sem jut a vádemelésig, az ítéletek többsége pedig a legszigorúbb esetben is néhány hónap vagy év felfüggesztett szabadságvesztés.

Magyarországon az állatkínzás leggyakoribb elkövetési módja a kutyákkal szembeni bántalmazás, ez az összes lakossági feljelentés 24 százaléka.

(Kiemelt kép: Facebook/Argos Állatvédelmi Egyesület)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top