Aktuális

Rekord pénzadományt kapott a Magyar Vöröskereszt a koronavírus elleni küzdelemhez

Az aHang nevű civil platform munkatársai vezényelték le a jótékonysági akciót, amely pár nap alatt elképesztő összefogást generált a magyar lakosság körében, hogy a Vöröskereszt minél hatékonyabban fel tudja venni a kesztyűt a koronavírus elleni küzdelemben.

A petíció indító felületként, ugyanakkor saját jótékony és lakossági ügyeket felkaroló civil platformként is működő aHang csapata március 17-én indította legújabb nagyszabású akcióját. Az aHang munkatársai szerettek volna minél hatékonyabban, minél többeket bevonva csatlakozni a koronavírus elleni küzdelemhez, így arra a döntésre jutottak, hogy adománygyűjtési akciót indítanak a Magyar Vöröskereszt javára. Többek között azért a hazai Vöröskeresztre esett a választásuk, mert egy olyan szervezetet szerettek volna támogatni, amely közvetlen kapcsolatban van az érintettekkel és a bajba kerültekkel, illetve a magyar egészségügyi dolgozókkal.

Rekord adomány a Magyar Vöröskeresztnek

Rengeteg pénzt összegyűjtöttek a magyarok a Vöröskereszt számára a koronavírus elleni küzdelemben – Fotó: MTI

Az akció meghirdetése után mindössze 3 nappal megérkezett az nlc.-hez az aHang közleménye, miszerint az adománygyűjtés elképesztően jól sikerült, ilyen rövid idő alatt máris:

5 millió 437 ezer 940 forintot gyűjtött össze az aHang 1062 adományozója.

Ez a szervezet eddigi legnagyobb közösségi gyűjtése. Az összeghez ráadásul az aHang csapata még hozzádott 10%-ot a saját forrásaiból (543.794 Ft), ezzel együtt összesen 5.981.734 forintot adnak át a Magyar Vöröskeresztnek hétfőn. Amennyiben további adományok érkeznek, ezeket ugyanúgy kiegészítik és továbbítják a Magyar Vöröskeresztnek.

A Magyar Vöröskereszt a közösségi adománygyűjtés során befolyt összeget a következő célokra használja fel a koronavírus ellen folytatott küzdelemben:

  • védőfelszerelések és fertőtlenítő szerek beszerzése és eljuttatása: ennek keretében zajlik például a szociális és gyermekvédelmi intézményeikben dolgozó munkatársaik és önkénteseik ellátása védőfelszereléssel
  • az önkormányzatokkal együttműködve a magukat ellátni nem képesek, idősek, karanténban lévők ellátása
  • a lakosság online tájékoztatása és online eszközökkel nem rendelkező, főleg idős emberek tájékoztatása
  • a koronavírussal kapcsolatos információs kiadványok készítése
  • pszicho-szociális segítségnyújtás
  • véradásszervezés segítése
  • szociális ellátások biztosítása

„A helyzet hazai változásával indokolttá válhat a jövőben egészségügyi eszközök beszerzése is az érintett lakosság számára. Feladataink a folyamatosan változó helyzet által támasztott követelményeknek megfelelően változnak. A Magyar Vöröskereszt a beérkező pénzadományoknak a 9%-át használhatja fel logisztikára, működésre, az adományok célba juttatására, elosztására. Az adományt elsődlegesen Magyarország területén használjuk fel, szükség esetén annak itthon fel nem használt részével a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját segítjük” – idézzük a Magyar Vöröskeresztet az aHang közleménye alapján. Mindkét szervezet hatalmas köszönetet mond minden adakozójának.

Még több hír a koronavírus elleni küzdelem világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top