Aktuális

Koronavírus: hamarosan döntenek az idei olimpiáról

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 4 héten belül döntést hoz a tokiói játékok sorsáról. Az ötkarikás történelemben eddig ötször fordult elő, hogy törölték a játékokat.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vasárnap közölte, hogy ebben az időszakban a koronavírus-járvány miatt számításba veszi a seregszemle esetleges elhalasztását is. Thomas Bach, a világszervezet elnöke ugyanakkor közölte, az olimpia törlése nincs napirenden.

Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Az emberéletek mindennél fontosabbak, az olimpiarendezésnél is. Reméljük, hogy az olimpiai láng lesz a fény a sötét alagút végén, amelyen most átmegyünk anélkül, hogy tudnánk, milyen hosszú lesz” – tette hozzá a német sportdiplomata.

Az elmúlt napokban több nemzeti olimpiai bizottság és sportszövetség – köztük a befolyásos Egyesült Államok Atlétikai Szövetsége – sürgette a játékok elhalasztását. Több nagy sporteseményt már későbbi időpontra toltak, a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot például 2021-ben rendezik meg.

A tokiói nyári olimpia a jelen állás szerint július 24. és augusztus 9. között lenne.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top