Aktuális

Tavaszi hó: aki autóba száll, az most nagyon vigyázzon az utakon!

Az ország egyes részein nagy a hófúvás veszélye, a MÁV is lebénult.

Az erős szél és a havazás nem könnyíti meg közlekedést Dél-Dunántúlon. Elsőfokú, vagyis narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás veszélye miatt Somogy és Baranya megye területére – írja a vezess.hu.

A télies tavaszl kikészítette a MÁV-ot. Illusztráció: Unsplash

A télies tavasz kikészítette a MÁV-ot (Illusztráció: Unsplash)

Az ország több pontján is erős a szél, így északkeleten, az Észak-Alföldön és az Alpokalján néhol előfordulhatnak viharos széllökések, délután pedig a déli megyékben, főként a Dél-Dunántúlon, 3-4 cm friss hó várható. A katasztrófavédelem felhívta az autósok figyelmét, a friss hóval fedett területein a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A MÁV sem vette zökkenőmentesen a váratlan hidegfrontot és havazást. Kedd reggel Bicsérd állomáson váltóhiba miatt háromnegyed órán át állt a forgalom, Szentlőrinc és Bicsérd között nem volt lehetséges a vonatközlekedés. Fél kilenc előtt kicsivel újraindult a forgalom, de így is maradtak a bő 30 perces késések.

A havazás miatt a pécsi vonalon több állomáson lelassult a közlekedés, a vasúttársaság munkatársai folyamatosan dolgoznak a váltók tisztításán. A pécsi vonalon és a csatlakozó mellékvonalakon is késésekre kell számítani.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top