nlc.hu
Aktuális
Koronavírus Olaszországban: az eddigi legtöbb halott egy nap alatt

Koronavírus Olaszországban: az eddigi legtöbb halott egy nap alatt

969-cel emelkedett, ezzel 9134-re nőtt Olaszországban a koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában.
olaszország koronavírus

Az újonnan diagnoszitizált fertőzöttek száma 4401 volt az utóbbi egy nap alatt, ami valamivel kevesebb, mint a csütörtöki 4492, de több, mint a szerdai 3491. A számok folyamatosan ingadoznak: szombattól enyhe, de fokozatos csökkenés volt megfigyelhető, majd újabb emelkedés. Az adatok ingadozásához hozzájárulnak a nem egyenletesen növekvő számban végzett vírustesztek is.

Az újonnan elhunytak száma csütörtökön 712 volt a többször javított végleges számítások szerint. Néhány napja még úgy tűnt, hogy csökken a halálozási szám, de ez a tendencia sajnos megfordulni látszik, Olaszország még nincs túl a járvány nehezén. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte 89.498-t.

Az olasz Közegészségügyi Hivatal (Iss) mérései szerint a járványgörbe már napok óta süllyedésnek indult, de az ország különböző részein más és más fázisban van a fertőzés terjedése.

Március 31-én a gyász jeleként félárbócra eresztik a nemzeti zászlókat az egész országban.

Aktuális hírek az olaszországi koronavírus-járvány kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top