Aktuális

Boris Johnson mellett az egészségügyi miniszter is koronavírusos a briteknél

Matt Hancocknak is enyhék a tünetei.

Mint megírtuk, Boris Johnson brit miniszterelnök szervezetében is kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó, SARS-CoV-2 nevű új koronavírust – jelentette be pénteken a Downing Street. A londoni kormányfői hivatal szóvivője szerint az 55 éves Johnson tünetei enyhék.

Matt Hancock és Boris Johnson (Fotó: Christopher Furlong / POOL / AFP)

Matt Hancock és Boris Johnson (Fotó: Christopher Furlong / POOL / AFP)

Nem sokkal a bejelentés után Matt Hancock egészségügyi miniszter is Twitteren közölte, hogy orvosi tanácsra ő is koronavírustesztnek vetette alá magát, és lelete szintén pozitív lett. Hancock tünetei is enyhék, elkülönítésbe vonult, és otthonról dolgozik.

Boris Johnson lázas lett, és ezt makacs köhögés kíséri. Chris Whitty angliai tisztifőorvos tanácsára ezután szűrésnek vetette alá magát, és a vizsgálat eredménye pozitív lett.

A brit kormányfő közölte, hogy az ilyen esetekre előírt eljárásnak megfelelően otthonában, vagyis a Downing Street-i miniszterelnöki rezidencián elkülönítésbe vonult, de dolgozik, irányítja a brit kormány járványellenes tevékenységét.

Pénteki videoüzenetében a brit miniszterelnök kérte, hogy a lakosság továbbra is tartsa magát a járvány terjedésének megfékezésére elrendelt korlátozásokhoz, vagyis lehetőség szerint mindenki maradjon otthon.

A szóvivő szerint Johnson az érvényes útmutatásnak megfelelően hét napot tölt elkülönítésben, és házhoz szállított ételeit ez idő alatt nem viszik be rezidenciájára, hanem ajtaja előtt hagyják.

(MTI)

(Kiemelt kép: AFP)

További cikkek a koronavírusról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top