Aktuális

Hiába várt a koronavírus-tesztre, most lélegeztetőgépen van a 67 éves férfi

Négy napja lélegeztető gépen fekszik mélyaltatásban az egyik budapesti kórház intenzív osztályán. Soha semmilyen szervi baja nem volt a férfinek. Nejével egy kéthetes, törökországi körutazáson volt, akkor ott még nem voltak megbetegedések.

Hiába várt a háziorvos által igényelt koronavírus-tesztre, most lélegeztetőgép tart életben egy 67 éves férfit az egyik budapesti kórházban – számolt be az RTL Híradó. A diagnózis: koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladás, ez azonban csupán két napja derült ki biztosan. Annak ellenére, hogy – a feleség szerint – a háziorvosuk már hétfőn továbbította igényüket a mentőknek, hogy tesztelést kérnek.

Lehet, hogy a férfi magas vérnyomása elsőre nem számít a gyanús tünetek közé, de a magas láza igen – mondja az asszony. Bíztak a tesztelésben, és vártak két napon át, miközben a férfi szedte a háziorvos által felírt lázcsillapítót és antibiotikumot. Napközben volt, hogy 40 fokra felment a láza. Szerdán már maguk telefonáltak a Szent László kórházba, aztán jött is egy mentő. Akkor is azt mondták nekik, a tünetek alapján nem tesztelnek, és nem viszik be, várjanak tovább.

A férfi néhány óra után már félrebeszélt a magas láztól, azóta kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Azonnal az intenzívre szállították, ahol a vérvizsgálat és a röntgen után megállapították, hogy kétoldali tüdőgyulladása van, a koronavírus-tesztje pedig pozitív lett. Közben azonban a keringése összeomlott, lélegeztetőgépre kellett tenni. 

A feleségét azóta sem kereste senki, és nem is tesztelte senki. Azt mondja, ahogy eddig, továbbra is karanténban marad. A férje nem látogatható, a lányuk próbál folyamatosan érdeklődni telefonon.

 

A mintavétel nem sürgősségi beavatkozás, a leadott címeket logisztikai terv szerint járják be a mintavevők – közölték az Emberi Erőforrások Minisztériumánál.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Varga György 

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top