Aktuális

Siófokon is kötelező a szájmaszk

A város ötezer szájmaszkot helyez ki az üzletekben, hogy azoknak is legyen, akik maszk nélkül érkeznek.

Csütörtöktől kötelező lesz szájmaszkot viselni Siófokon azokon a helyeken, ahol egyszerre többen megfordulnak. Főként üzletekbe, a vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz és hivatalokba csak maszkban vagy azt helyettesítő sálban, kendőben lehet belépni – ismertette az új helyi rendeletet Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

A szabály betartását ötezer szájmaszkkal segíti a város, ezek a siófoki üzletekben lesznek hozzáférhetők azok számára, akik maszk nélkül érkeznek.

„Nyomatékkal hívom fel a figyelmet, hogy belépéskor egy személy csak egyetlen maszkot vegyen majd magához, ne tekintse senki általános beszerzési helynek a lerakatokat, mert a készletek végesek és gondolni kell másokra is…”

– írja bejegyzésében a polgármester.

Az intézkedés célja, hogy az üzletekben és hivatalokban dolgozók, valamint az ott megfordulók egészségét védjék azokkal szemben, akik maszk vagy helyettesítő textil nélkül mennek emberek közé.

A polgármester szerint egyébként vannak olyanok, akik „a mai napig kevéssé figyelnek oda másokra, így önmagukon és családtagjaikon kívül a környezetükre is fokozott kockázatot jelenthetnek. Pl. akik szájmaszk (helyettesítő textil) nélkül állnak a bolti sorban, kellő távolságot nem tartva, mások nyakába lihegve, akik köhécselnek, tüsszögnek maszk, sőt, alkalmanként tenyérbe temetkezés nélkül.”

(Kiemelt kép: illusztráció: Fotó: MTI/Varga György)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top