Aktuális

Koronavírus: korcsolyapályákat alakítottak át halottasházzá Spanyolországban

Megdöbbentő fejlemény a spanyoloknál.

Spanyolországban 12 ezerhez közelít az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma. Egy nap alatt 809-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Xoan Rey

Fotó: MTI/EPA/EFE/Xoan Rey

A járvány kitörése óta a napi halálozás csütörtökön volt a legmagasabb, 950-en haltak bele a fertőzésbe, egy nappal később pedig 932-en. A korábbiakhoz képest szombatra jelentősen csökkent a napi halálozás. Spanyolországban eddig összesen 11.744-en vesztették életüket a Covid-19 következtében. A szaktárca tájékoztatása szerint lassult a fertőzés növekedésének üteme, a vizsgálatok az elmúlt egy napban 7026 új esetet azonosítottak.

A dél-európai országban az elhunytakat a halálesetet követő egy-két napon belül szokás eltemetni, a megnövekedett halálesetek következtében erre most nincs lehetőség. A holttestek tárolására nincs elég kapacitás, például a madridi tartományban sem, ahol korábban a fővárosi fedett műjégpályát alakították át erre a célra. A hétvégétől a főváros vonzáskörzetében található Majadahonda korcsolyapályáját is halottasházként használják.

A kormány fontolgatja, hogy további két héttel meghosszabbítja a március 15-én hatályba lépett szükségállapotot, amely eredetileg április 11-ig lenne érvényben.

(MTI)

A legfrissebb koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top