Aktuális

Szájmaszkokkal üzletelő csalót tartóztattak le

Áltesztekkel és hamis hirdetésekkel támadnak a csalók.
csalókat tartóztattak le

Hihetetlen, hogy vannak, akik egy ilyen nehéz helyzetet is kihasználnak. Pedig sorra jönnek a hírek olyan bűnelkövetőkről, akik valamilyen módon hasznot próbálnak húzni a járványhelyzetből.

Ezúttal csalás gyanúja miatt tartóztatott le a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, de az emberek hiába fizettek, nem küldött nekik semmit – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Az illető nem is ezzel kezdte, először koncertjegyeket árult, később  jött rá, hogy a szájmaszk és a kézfertőtlenítő most jobban megy.

Sokan több tízezer forintot utaltak át neki, de olyan is volt, aki százat…

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, vagyon elleni bűncselekmények miatt többször állt már bíróság előtt. A mostani bűncselekményeket is folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Eközben áltesztelők is tevékenykednek. Idegenek csengetnek be – főleg idős emberekhez – azzal az ürüggyel, hogy koronavírustesztet végeznek el az ott lakókon. A trükkös csalók, tolvajok tárháza kifogyhatatlan, az aktuális élethelyzethez igazodnak „meséikkel”, hogy becsapják az áldozataikat – írja a police.hu.

Íme, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai a jelenség ellen:

Ne bízzon meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben, és semmilyen indokkal ne engedje be őket az otthonába!

A hívatlan látogatóktól – bárkinek adják is ki magukat – minden esetben kérjen igazolványt! A cégek valódi munkatársai fényképes azonosító kártyával rendelkeznek, amit intézkedésük során felmutatnak, ellenben a csaló szélhámos nem rendelkezik ilyen okmánnyal.

Amennyiben a hívatlan vendég már akarata ellenére belépett otthonába, ne hagyja egy pillanatra sem felügyelet nélkül!

Amennyiben gyanús dolgokat észlel, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es telefonszámon!

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top