Aktuális

A hétvégére ismét lezárják a Római-partot és a Hajógyári-szigetet is

A 3. kerületi önkormányzat döntött a kerület népszerű kirándulóhelyeinek hétvégi lezárásáról: jobban tesszük, ha elkerüljük most is a Római-partot és a Hajógyári-szigetet.
Lezárások Óbudán a koronavírus miatt

Április 18-án és 19-én (szombat, vasárnap) 9-20 óra között zárva lesz a Római-part és az Óbudai, vagy más néven Hajógyári-sziget. A közterület-felügyelet munkatársai és a kerületi polgárőrség a rendőrséggel kiegészítve fogják ellenőrizni a korlátozás betartását – írja hivatalos Facebook oldalán Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Kiss László.

A városvezető hozzátette, mindenkit arra kér, hogy tartsa be az elrendelt korlátozásokat, mert ez közös érdekünk.

(Érdemes figyelni a hasonló híradásokat a mai nap folyamán, mert a húsvéti hétvégéhez hasonlóan a kormány ezúttal is lehetőséget adott a települési önkormányzatoknak, hogy saját hatáskörben az óbudaihoz hasonló lezáró intézkedéseket vezessenek be időlegesen a népszerű helyi turistaközpontok környékén. Az Operatív Törzs aktuális, pénteki sajtótájékoztatóján pedig elhangzott, hogy a rendőrség nagy számban indított már így is szabálysértési eljárásokat az előírt kijárási korlátozásokat megszegőkkel szemben.)

Ezek a pontos szabályok élnek most is a kijárási korlátozások idején: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top