Aktuális

Mácsai Pál nehezen viseli a karantént, de már az Örkény Színház újranyitását tervezgeti

Mácsai Pál színész-igazgató egy interjúban mesélt arról, hogyan telnek a karanténban töltött hétköznapjai, továbbá azt is elárulta, szerinte mikor nyithat legkorábban az Örkény Színház.
Mácsai Pál szerint októberben nyithat ki ismét az Örkény Színház

Mácsai Pál arról beszélt egy friss interjúban László Pálnak és Veiszer Alindának, hogy a közvetlen színházi kollégái, az Örkény Színház társulata jelenleg nincs a legjobb hangulatban a kényszerszabadság miatt. Ugyanakkor egy fővárosi színház tagjaiként szerencsésnek érzik magukat, mert továbbra is kapják a fizetésüket. Velük szemben viszont sok művésznek jelenleg nincs semmiféle bevétele – emelte ki a színész-igazgató. 

Mácsai Pál az Örkény újranyitásával kapcsolatban elmondta, abban bízik, hogy augusztusban el tudnak kezdeni próbálni, ami azt jelenti, hogy akkor már októberben kinyithat az Örkény Színház. Bár akkor is jó kérdés lesz, hogy biztonságosan miként lehet sok embert egy légtérben szorosan egymás mellé ültetni. Most ezen gondolkodik, továbbá azon, hogy az újranyitás után milyen darabokat tűzzenek színre.

Utánanézett, hogy a háborúk után szinte kivétel nélkül vígjátékokat játszottak a színházak. Ebben egyelőre nem biztos, hogy ők is így fognak cselekedni. Sokszereplős darabokban viszont gondolkodik, hogy a színész kollégák mind kapjanak végre feladatot.

Elmondása szerint a karantén nem neki való, nyomott tőle a hangulata, közben sok a munkája is, miközben tanul a lányával. 

(via)

Hogy addig se maradjunk kultúra nélkül, online ajánlók az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top