Aktuális

Meghosszabbítják a korlátozásokat a Balatonnál

Számos Balaton-parti település fenntartja a helyi tilalmakat a járvány miatt. Közterületek, strandok maradnak lezárva.

Nincsenek könnyű helyzetben a Balaton-parti települések, mert sokan a nyaralóikba menekültek, hogy ott húzzák ki a koronavírus-járványt, és hétvégén is megélénkül a turistaforgalom.

Ezért az önkormányzatok helyi korlátozó intézkedéseket vezettek be. A Sonline azt írja, hogy több településen meghosszabbítják a korlátozásokat.

Nem lehet a közterületeket és a strandokat látogatni a a többi között Balatonberényben, Balatonfenyvesen, Balatonföldváron, Balatonmáriafürdőn és Balatonlellén.

Lezárt strand Balatonfenyvesen

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre lezárt szabadstrand Balatonfenyvesen a kijárási korlátozás idején, 2020. április 19-én (Fotó: MTI/Varga György)

Balatonboglár polgármestere azt kérte az emberektől, hogy ne hétvégén intézzék a bevásárlást, a nyaralótulajdonosokat pedig arra, ha megérkeznek, ők se mozogjanak a közterületeken.

Zamárdiban a kilátó és a játszóterek lesznek zárva, más közterületi lezárás nincs. De hétvégén kötelező a közterületeken és a boltokban maszkot viselni.

Szántódon jó ideje nem használhatók a parkok és strandok, ez marad hétvégén is, ahogy az üzletekbe is csak maszkban lehet menni.

Siófokon is lesznek korlátozások, a hajóállomás nagy parkolója, a Rózsakert, az Isztria sétány és a Balaton közti zöld terület a tiltott. Viszont a Jókai parkot használhatják a városlakók.

Fonyódon nincsenek lezárások, ugyanez a helyzet Balatonkeresztúron és Balatonszemesen is.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top