Aktuális

Koronavírus: elérte a 250-et a halottak száma, 2383 igazolt fertőzött itthon

Csütörtökhöz képest 99-cel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt újabb 11 beteg.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2383-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató honlapon.

Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 250-re emelkedett az elhunytak száma, 401-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásukat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A legfrissebb hivatalos adatok a magyarországi koronavírus-járványról:

  • 2383 fertőzött;
  • 401 gyógyult;
  • 250 ember elhunyt;
  • 10.942 személy van hatósági házi karanténban;
  • 58.251 mintát vizsgáltak akkreditált laboratóriumban.

Koronavírus: elérte a 250-et a halottak száma, 2383 az igazolt fertőzött

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, minden megyében van igazolt fertőzött.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik tünetek nélkül is fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához az kell, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők és akik csak tehetik, maradjanak otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

A koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nagyon fontos, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top