Aktuális

Koronavírus: durva számok érkeztek Ukrajnából

Ukrajna világelső lett a koronavírusban megbetegedett egészségügyi alkalmazottak számát tekintve.

Egy nap alatt, vasárnapra 492 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában, köztük 101 egészségügyi dolgozót. A regisztrált fertőzöttek száma elérte a 8617-et. A betegségben elhunytak száma az elmúlt napban 8 újabb esettel 209-re nőtt, a gyógyultaké 840-re. Az összes, azaz 8617 fertőzött között 1676 egészségügyi alkalmazott van.

koronavirusos beteg kórház

Fotó: illusztráció, MTI/Ujvári Sándor

Andrij Alekszandrin, a fertőzésellenőrzési országos szakértői csoport vezetője arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna világelső lett a Covid 19-ben megbetegedett egészségügyi alkalmazottak számát tekintve.

Az ország két legfertőzöttebb területe továbbra is a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megye (1341 fő) és a főváros, Kijev (1188 fő).

A napokban érkezett Kínából az országba egy jelentős egészségügyi szállítmány, a védőfelszereléseket egészségügyi dolgozók, valamint a rendvédelmi szervek és a fegyveres erők tagjai között osztják szét és napokon belül eljuttatják az ország különböző régióiba. Számításaik szerint ez a mennyiség 3-4 hétre elegendő lesz az országnak.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top