Aktuális

Őzet gázoltak el Budapest belvárosában

Az őz a Kálvária téren szaladgált, mikor egy autó elütötte.

Szokatlan baleset történt hétfő reggel hat óra körül Budapesten, a józsefvárosi Kálvária téren, ahol egy autós őzet ütött el.

A kreszvaltozas.hu oldal szerint az őz vélhetően a Fiumei úti sírkertből keveredett oda. Úgy tudják, a a sírkert üzemeltetője tud a területen élő állatokról, melyeket időnként befognak és természetes élőhelyükön szabadon engedik őket.

Ezzel szemben a Nemzeti Örökség Intézete, mint a Fiumei úti sírkert üzemeltetője azt közölte az nlc-vel, hogy „a mai sajnálatos esettel kapcsolatban hangsúlyozzuk, hogy a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely területén eddig sem és most sem jelent meg őz. A NÖRI ezzel együtt valóban felkészült az ilyen jellegű helyzetek kezelésére és amennyiben őz, vagy egyéb vadállat jelenne meg a sírkert területén, a hivatalos protokoll szerint szerződéses partnerünket értesítenénk és ők gondoskodnának az állat szakszerű befogásáról, elszállításáról.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top