nlc.hu
Aktuális

Becsapódott az elgázolt őz az utastérbe

Brutális vadgázolás: becsapódott az őzbak az autó utasterébe

Egy 7 éves gyerek is utazott az autóban, amikor elgázoltak egy őzet, az állat pedig bezuhant a kocsi utasterébe.
Vadgázolás után egy utastérbe becsapódott őz a 44-es főúton Lakiteleknél

Egy család kocsijába csapódott egy őzbak Lakitelek határában a 44-es főúton vasárnap. Az állat áttörte a szélvédőt, és az utastérben landolt, baleset után csak a feje és a mellső lábai lógtak ki az autóból – számolt be az RTL Híradó.

Az autóban két szülő és 7 éves kislányuk utazott. Az apa és az anya könnyebb fejsérülést szenvedett, a gyerek látható sérülés nélkül megúszta a balesetet, de megfigyelésre őt is kórházba szállították.

A helyszínelés után az őzbakot Seres Tamás vadász távolította el az autóból. Szerinte

az utak széléig kilógó bokros-fás területek miatt nagyon nehéz elkerülni a vadbaleseteket, mert nem marad ideje a sofőrnek, hogy reagáljon az állat felbukkanására.

Az agancsból ítélve a mostani őzbak három-négyéves lehetett, és a vadász szerint egy erősebb vad űzhette az út felé az őzek tavaszi területfoglalása során.

Korábban előfordult az, hogy Budapest belvárosában gázoltak el egy őzet, és az is megesett, hogy a vadak miatt már szinte megállt egy autó, egy őz mégis nekiugrott a kocsi szélvédőjének.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top