Aktuális

Május 1-jén zárva lesznek a boltok, és nem lesz majális

Idén péntekre esik a május elsejei ünnepnap, ami az eddigi tapasztalatok alapján azt jelenti, hogy csütörtökön és szombaton nagy tömegjelenetekkel találkozhatunk majd a boltokban. Majálisra ne számítsunk.

Bevásárlás május 1. és anyák napja miatt

Érdemes mielőbb bevásárolnunk a most következő háromnapos hosszú hétvégére, ugyanis május 1-jén bezárnak az üzletek, és csak a kisebb éjjel-nappalikban, illetve a benzinkutakon tudunk vásárolni, ha nagyon megszorulnánk. Az egynapos kiesés csütörtökön és szombaton várhatóan tömegjeleneteket okoz a boltokban, szóval érdemes minél előbbre hozni a bevásárlást a hosszú hétvégére. Azért jó hírünk is akad: szombaton és vasárnap az utóbbi időben megszokott nyitvatartás várható az üzletekben, vagyis csak egyetlen napnyi kimaradással kell számolnunk, és a későn eszmélőknek lesz esélyük megvenni az ajándékokat anyák napjára is, ami vasárnapra esik.

BKK májustól

Ne feledjük, hogy például Budapesten a BKV járatokon és az üzletekben e héttől már maszkot kell hordanunk, és ez alól a május 1-jei hosszú hétvége sem lesz kivétel. Az üzletek a május elsejei hétvégén is külön idősávot tartanak fenn a nyugdíjasoknak délelőtt 9 és 12 között, és bár szó volt róla, hogy ez megváltozik, ezen a hosszú hétvégén ezzel még ne számoljunk.

Képünk illusztráció (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Képünk illusztráció (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Még életben vannak a kijárási korlátozások

Ahogy arra Gulyás Gergely miniszter is felhívta a figyelmet, a jelenlegi kijárási korlátozások május 3-ig vannak érvényben, vagyis erre a hosszú hétvégére még maradéktalanul érvényesek. Ennek köszönhetően senki se álmodozzon sör-virsli programokról a majálison (hacsak nem virtuális majálisban utaznánk), ahogy koncertekről se. A strandok, szabadidőközpontok és játszóterek továbbra is zárva tartanak, ha pedig mindenáron kirándulni szeretnénk, érdemes előtte felkeresni a kinézett település honlapját vagy Facebook-oldalát, mert ahogy az elmúlt hétvégéken, most is az adott település polgármestere dönthet arról, milyen korlátozásokat vezet be, és örömmel látja-e a turistákat. Szentendre és több Balaton környéki település már jelezte, hogy most sem látják szívesen a látogatókat, így várhatóan a legtöbb önkormányzat az elmúlt hetekben megszokott gyakorlatot folytatja a korlátozásokban.

Rossz hír a villanyautó-tulajdonosoknak

A Mobiliti tavaly ősszel felvásárolta az e-Mobit, és május 1-től már nemcsak az előbbi, hanem az utóbbi cég töltőállomásainak használatáért is fizetniük kell a villanyautó-tulajdonosoknak – adta hírül a hvg. Ez a változás 336 olyan töltőállomást érint, melyek mostanáig nagyrészt ingyenesen voltak használhatók. Az e-Mobi töltőknél ugyanannyit kell majd fizetnünk május 1-től, mint a Mobiliti töltőállomásokon.

Mi várható az idei május 1-én?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top