Aktuális

215 centis harcsakirályt fogtak ki a Tiszából

Beindult Szegednél a tavaszi harcsaszezon, legutóbb egy fejedelmi méretű, 215 centiméter hosszú, 95 kilós ragadozót fogott ki egy helyi horgász, testvére és barátja asszisztenciájával.
Gigantikus méretű harcsát fogtak a Tiszánál

A tekintélyes méretű harcsakirályt Schulder András fogta ki április 16-án, a Tisza szegedi szakaszán. A 215 centiméter hosszú és 95 kilót nyomó harcsa kiemelési műveletében és magában a mérésben ikertestvére, János és horgásztársuk, Knoch Zoltán segített.

A rekord fogást elkövető horgász hatéves kora óta, több mint negyven éve horgászik, és nem ez az első nagyobb sikere. A Tisza szegedi szakaszán volt már 40 kilós fogásuk az elmúlt években, ahogy 20 és 30 kiló közti fogásuk is több tucatnyi. A mostani bevált módszer a csaligiliszta és az ún. kuttyogatás volt. Végül egy viszonylag gyors fárasztás, 18 perc után a csónakba tudták emelni a harcsakirályt.

Megmérték, majd közel fél óra múlva vissza is engedték a tóba. A horgász hozzátette, ilyenkor óvatosnak és gyorsnak kell lenni: például ha valaki túl sokáig kínozza, és nem megfelelő a felszerelése, a harcsa gyakran nem éli túl a másfél-két órás stresszt, hiába akarják visszaengedni a folyóba.

(via)

Még több kiemelkedő horgászteljesítmény és kapitális fogás az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top