Aktuális

Újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Vuhanban

Több mint egy hónap után először találtak új koronavírus-fertőzöttet Vuhanban.

A járványügyi kockázatok szempontjából legmagasabb kockázati besorolást kapta egy három fokozatú skálán az északkelet-kínai Csilin tartomány Sulan városa – közölték a helyi hatóságok vasárnap, ez a koronavírus-járvány újabb hullámát jelezheti Kína északkeleti részén.

A helyi tisztségviselők közepesről magasra emelték a kockázati szintet, miután egy nappal korábban alacsonyról közepesre növelték ezt. Az intézkedést annak nyomán hozták, hogy május 7-én egy nő szervezetében kimutatták a vírust, és május 9-én már 11 új esetet regisztráltak Sulanban. A fertőzöttek mindegyike családtag vagy olyan személy, aki kapcsolatba került a nővel.
A csilini tartományi kormányzat bejelentette, hogy fokozták a járványügyi óvintézkedéseket Sulanban, kijárási tilalmat rendeltek el a lakónegyedekben, leállították a nem létfontosságú tömegközlekedési eszközöket, s bezáratták az iskolákat.

Az állami egészségügyi bizottság tájékoztatása szerint az új fertőzöttek száma Kínában a sulani esetekkel 14-re gyarapodott május 9-én. Április 28. óta nem volt ennyi új eset.

Vuhan, Kína

Vuhan, Kína (Fotó: Tang Mai/Imaginechina via AFP)

A járvány eredeti kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan városában is újabb fertőzöttet azonosítottak, pedig ott több mint egy hónapja nem volt erre példa.

Az északkelet-kínai Harbinban, Hejlungcsiang tartomány székhelyén, és Senjangban, Liaoning tartomány székhelyén is regisztráltak egy-egy friss esetet. A senjangi fertőzött egy 23 éves férfi, aki Csilin tartományból érkezett Liaoning tartomány székhelyére május 5-én.

Kína csütörtökön nyilvánította hivatalosan alacsony kockázati besorolásúnak az ország egész területét. Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 83 994 esetet tartottak nyilván vasárnap este. A vírus okozta betegségnek nem volt új halálos áldozata, a halottak száma továbbra is 4637, a gyógyultaké pedig 79 144.

További koronavírus-hírek Kínából

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top