Aktuális

Budapesten is feloldják a korlátozásokat

A vidék után fokozatos lesz az enyhítés Budapesten.
Vidéki helyszínek, ahol már beindult az élet

Az állampolgárok fegyelmezettségének köszönhetően a kormány a fővárosban is feloldja a kijárási korlátozásokat – jelentette be Orbán Viktor. „Az első csatát a járvánnyal szemben fényesen megnyertük” – fogalmazott a kormányfő. Köszönetet mondott a lakosságnak az eddigi együttműködésért. Hangsúlyozta: ennek is köszönhetően csökkent az új megbetegedések száma, ezért nincs már szükség a legszigorúbb intézkedések fenntartására.

A Budapestet érintő enyhítések fokozatosan lépnek majd életbe: két héttel követik a vidékre érvényes szabályok lazítását.

Amit Orbán továbbra is fontosnak tart: a megfelelő távolság betartása, illetve az idősotthonokra való fokozott odafigyelés.

Az első kijárási korlátozás még március végén lépett életbe, ezt hosszabbították meg április végéig országosan (csak munkavégzés és “alapvető szükségletek elvégzése” céljából lehetett elhagyni a lakóhelyünket). Vidéken azóta feloldották a főbb szabályokat, ám Budapest és Pest megye továbbra is “karantén alatt” maradt. Az újranyitás előtt a kormányfő meghallgatta az érintett polgármesterek és a járványügyi szakemberek véleményét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top