Aktuális

Lakóövezetre zuhant egy utasszállító Pakisztánban – több mint százan meghaltak, de túlélő is van

Nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant egy utasszállító repülőgép pénteken a pakisztáni Karacsiban. A szerencsétlenségnek legalább egy túlélője van a gépen tartózkodók közül.

A pakisztáni légitársaság A320 típusú gépének a fedélzetén hétfős legénység, valamint 99 utas tartózkodott a szerencsétlenség idején – tájékoztatott a pakisztáni polgári repülési ügynökség szóvivője. A Reuters hírügynökség – szintén pakisztáni hivatalos forrásokra hivatkozva – azt közölte, hogy a legénység nyolcfős volt.

A pakisztáni légitársaság szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy a baleset előtt a pilóta, miután megkapta a leszállási engedélyt, vészjelzéseket adott le. Egyelőre nem tudni biztosan, mi okozta a szerencsétlenséget, de elképzelhetőnek tartják, hogy a repülőgép futóművei nem nyíltak ki.

Mentési munkálatok a pakisztáni légikatasztrófa helyszínén

Mentési munkálatok a pakisztáni Karacsiban (fotó: Sabir Mazhar / Anadolu Agency)

A gép Lahorból tartott a dél-pakisztáni Karacsiba, amikor a baleset történt. Az orvosok és a tűzoltók mellett a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata is, elkezdődtek a mentési munkálatok. A pakisztáni Geo TV televíziós társaság helyszíni felvételeinek tanúsága szerint a lakónegyedet sűrű füst borítja, a Hszinhua kínai hírügynökség szerint tűz ütött ki. Szemtanúk szerint a repülőgép rövid ideig körözött a házak fölött, ezután csapódott be a Dzsinnah nemzetközi repülőtér melletti sűrűn lakott negyedbe. A közösségi médiában megosztott felvételeken azt mutatják, ahogy a katonák sérült embereket, köztük gyerekeket mentenek ki a romok alól.

Egy szemtanú újságíróknak azt mondta, a gép előbb egy átjátszó toronyba csapódott, majd a házakra zuhant. Imran Hán pakisztáni miniszterelnök a Twitter közösségi oldalon részvétét fejezte ki a halálos áldozatok családtagjainak, és hozzátette, hogy vizsgálatot rendelt el.

Hírek a túlélőkről

Egyelőre megoszlanak az értesülések a túlélők számáról. A Reuters hírügynökség pakisztáni kormányzati forrásokra hivatkozva egy túlélőről adott hírt. Ő a Pandzsábi Bank elnöke lehet, és jelenleg kórházban ápolják.

Az AP és a dpa hírügynökség a polgári repülési hatóság bejelentésére hivatkozva két túlélőről tesz említést. Az AP egy helyi televíziós csatornát is megemlít, amely szerint a szerencsétlenséget három, az első sorban ülő utas élte túl. A pakisztáni légitársaság egyik munkatársa nem zárta ki, hogy további túlélőkre bukkannak.

Egy mentőcsoport azt közölte, hogy már több mint 40 holttestet találtak, a mentési munkálatok jelenleg is folynak. A szerencsétlenség után nem sokkal a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata és a tűzoltóság is.

Változások a légi közlekedésben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top