Aktuális

140 vendégét tette ki a betegségnek két koronavírusos fodrász

A két amerikai fodrász annak ellenére folytatta a munkát, hogy már produkálták a betegség tüneteit.
Illegálisan vágott hajat a brit fodrász karantén idején

Legalább 140 vendéget tett ki az új típusú koronavírus-fertőzésnek az a két amerikai fodrász, akik a tüneteik ellenére ellenére folytatták a munkát a Missouriban található fodrászszalonukban. A CNN amerikai hírcsatorna információi szerint Springfield-Greene megye egészségügyi osztálya még pénteken jelentette be, hogy a Great Clips szalonban dolgozó fodrász 84 vendéget és hét alkalmazottat tehetett ki a koronavírusnak.

Egy nappal később azonban kiderült, nem csak ennek az egy fodrásznak lett pozitív koronavírus-tesztje. Egy kollégája, aki további 56 vendéggel került kapcsolatba, szintén fertőzötten dolgozott. Egyelőre nem tudni, hogy milyen súlyos tünetei voltak a két fodrásznak, ahogy az sem, mikor lett pozitív a tesztjük.

A CNN tudósításából kiderül, hogy a fodrászok május második hetében dolgoztak fertőzötten – Missouriban engedélyezték a fodrászszalonok nyitvatartását – és mind ők, mind a vendégek arcmaszkot viseltek. Épp ezért az egészségügyi osztály reméli, az eset nem vezet majd további fertőzésekhez.

Missouriban egyébként durván 12 ezer új koronavírusos megbetegedésről tudni, az államban több mint 650-en haltak meg a vírus miatt.

Olvass még többet a koronavírus-járványról az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top