Szabadidő

Kiderült, hol nyaralnának idén nyáron a magyarok

Előbb el kell múlnia a veszélyhelyzetnek, de utána a magyarok jelentős része szívesen útra kel.
balaton

Idén nyáron a magyarok nem a tengerhez, sokkal inkább vidékre utaznának – derül ki a Loung Group elemzéséből, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készített. A négyezer felnőtt megkérdezésével készült reprezentatív közvéleménykutatásból kiderült az is, hogy a koronavírus-járvány miatt a lakosság 43 százalékának meghiúsult az idei évre tervezett belföldi vagy külföldi nyaralása.

A felmérésből kiderült, hogy a kimaradt utakat, amik részben a célpont megközelíthetetlensége, részben a vírus miatti félelem miatt maradtak el, pótolni fogják az emberek. Ennek pedig a belföldi turizmus lehet a nyertese; a megkérdezettek többsége a járvány után ugyanis a hazai utakat részesíti majd előnyben.

Bár a megkérdezettek jelentős része továbbra is aggodalommal gondol a járvány utáni utazásokra, a rendkívüli helyzetben egyre népszerűbbek az olyan belföldi úti célok, mint a Dunakanyar, Tokaj vagy épp Sárospatak. A Balaton első helye ebben az összehasonlításban gyakorlatilag kikezdhetetlen.

Mutatunk néhány szuper belföldi úti célt, amit érdemes lehet megnézni: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top