Aktuális

Koronavírus: júniusra itt van a gyorsteszt, ami egy óra alatt kimutatja a fertőzést!

A koronavírusteszt kevesebb, mint egy milliliternyi nyálból képes megmondani valakiről, hogy koronavírusos-e vagy sem.

Ma jelentette be egy francia konzorcium, hogy június közepére Európában is elérhetővé válik a koronavírus gyorsteszt, amely egy órán belül mutatja az eredményt – írja a CNN nyomán a Portfolio.hu.

Koronavírusteszt labor

Koronavírusteszt egy moszkvai klinikán (Fotó: Kirill Kallinikov / Sputnik

A biotech cég Skillcellből, a CNRS SYS2DIAG laboratóriumból és a Vogo digitális vállalatból álló francia konzorcium jelentette be, hogy megkezdték a gyártását azon koronavírus gyorsteszteknek, amelyek egy órán belül képesek kimutatni az eredményt. A cégek közös közleménye szerint Európa-szerte a nyálból dolgozó gyorstesztek június közepére lesznek elérhetőek, írja a lap.

Az EasyCov nevű tesztet egészségügyi szakemberek fejlesztették ki, ami kevesebb, mint egy milliliternyi nyálból képes megmondani valakiről, hogy koronavírusos-e vagy sem.

Addig azonban nem árt óvatosnak lenni a koronavírustesztekkel: mielőtt fizetünk egy tesztért, tájékozódjunk és ismerjük meg a piacon elérhető vizsgálatok alkalmazhatóságát.

És mi a helyzet a vakcinával?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top