Aktuális

A 4-6-os villamosmegállóban indult be a szülés, rendőrök segítették világra a babát a helyszínen

A nőnek akkor már tolófájdalmai voltak, a helyszínen szülte meg egészséges babáját a rendőrök segítségével.

A Készenléti Rendőrség  Rendészeti Igazgatóság II. Bevetési Osztályának járőrei igazán különleges szolgálatot tudhatnak maguk mögött, ugyanis vasárnap este egy vajúdó anyuka szülését vezették le Budapesten – írja a Police.hu.

Villamos Budapesten

A BKK 19-es fonódó villamosa. Képünk illusztráció. (fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Papp Benjámin főtörzsőrmester és Berkes Alexandra őrmester szolgálati gépkocsijukkal este 7 óra előtt néhány perccel a Blaha Lujza téri 4-6-os villamosmegállónál jártak, amikor járókelők intették le őket. Mint kiderült, egy félig eszméletlen állapotban lévő fiatal nőhöz kértek segítséget. Az erős fájdalmakkal küzdő nőnél nem a legjobbkor indult be a szülés, ugyanis a padon ülve vajúdott.

A két rendőr táskáját a feje alá téve azonnal lefektette a nőt, akinek ekkor már tolófájdalmai voltak. Mikor levették róla alsóruházatát, a kisbaba feje már kilátszódott. Az őrmester a szülő asszony kezét fogta, és bátorította őt a kitolási szakaszban, míg járőrtársa az utolsó nyomásnál világra segítette a csecsemőt.

A percek alatt megszületett kisbaba és édesanyja ellátását átvették az időközben helyszínre érkezett mentősök, akik mindkettőjüket a SOTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára szállították. A szülés akadálymentes levezetésében a helyszínt a BRFK járőrei biztosították.

A baba a 36. hétre született, a 2444 gramm súlyú és 47 cm hosszú kisfiú a Noel nevet kapta. Ő is és édesanyja is jól van.  

Cikkeink a gyerekszülésről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top