Aktuális

Hiába kötelező, egyre többen fütyülnek az üzletekben a maszkhordásra

A probléma ezzel, hogy a környező országokban egyre emelkedik megint a fertőzöttek száma, úgyhogy érdemes lenne továbbra is óvatosnak lenni.

Egyre kevesebben hordanak maszkot az üzletekben, holott ez továbbra is kötelező – ezt tapasztalta az RTL Híradó stábja, amikor rejtett kamerával készítettek felvételt egy sor üzletben. Akik pedig hordtak maszkot, azok közül is sokan helytelenül, az állukra, nyakukra lehúzva viselték azt.

Míg vidéken a vásárlók nagyobb részén volt maszk, Budapesten ennél kevesebben: sem vásárlókon, sem eladókon. De akadt olyan biobolt is, ahol az eladók meg is magyarázták, miért nincs rajtuk a védőeszköz: azt mondták, nem kapnak benne rendesen levegőt, ezért ők inkább immunerősítő teával próbálnak védekezni a koronavírus ellen.

 Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint ez így nincs rendben, főleg, mivel a környező országokban újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma. Azért is kellene mindenkinek továbbra is maszkor hordania az üzletekben, hogy ne romoljon a járványhelyzet Magyarországon.

Egyre ritkább látvány a maszkos-kesztyűs vásárló (Fotó: Profimedia)

Egyre ritkább látvány a maszkos-kesztyűs vásárló (Fotó: Profimedia)

Koronavírussal kapcsolatos friss hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top